top of page

Öğretmen Cepte, Müdüre Ulaşılamıyor!

Körfez Yayınlarının yeni bir uygulaması var. Üniversiteye hazırlık için soru kitapçıkları hazırlayan bu firma yeni bir uygulamaya başlamış. Körfezvideo. Her sorunun altında bir de kare barkod ekliyor. Kare barkod, ilaçlarda da uygulanmaya başlanan bir dönem sağlık sisteminin alt üst olmasına yol açan satış ve pazarlama amaçlı bir etiketleme sistemi.

Genç arkadaşımız soruyu yanıtlıyor ama cevabından emin değil veya bir de “ah keşke bir öğretmen olsaydı da, bana şu sorunun cevabını şöyle güzel güzel anlatsaydı” diyor. Annesine gidiyor, yemek yapıyorum çocuğum cevabını alıyor, babasına gidiyor annene sor cevabını alıyor. Artık devir değişti. Gencimiz sahip olduğu akıllı telefona kare barkodu okutuyor ve cep telefonuna bir link geliyor. Bu link aracılığı ile de sorunun cevabını anlatan öğretmene ulaşıyor.

İşte öğretmen kanlı canlı orada. Ve öğrencimize ihtiyacı olan bilgiyi anında, bekletmeden detaylı ve kapsamlı bir şekilde anlatıyor. Eğer istenirse, tekrar tekrar tekrar. Hiç sıkılmadan. “Yeter be kardeşim, anlamadın mı?” demeden. Aynı şekilde tüm soruların aynı şekilde öğretmeni hazır.

Peki istenen bilgilere anında ulaşabilen, öğretmenini cebinde taşıyan bir nesil iş yaşamına geldiğinde…

“Müdürüm bir şey soracaktım?”, “Patron bana bir 5 dakika ayırır mısın?” dediğinde ve “vallahi çok yoğunum”, “haftaya 5 dakikam var” cevabı aldığında ne oluyor!

Bu yeni nesil de her şeyi hemen istiyor değil mi?

Eeee, ne yapsınlar, her şeyi hemen alıyorlar çünkü.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page