top of page

Havuz Problemi Gerçek Oldu!


Biz havuz problemi kuşağıyız. Alışığız havuzu bir musluk doldururken aynı anda başka bir veya birden fazla musluğun boşaltmasına. Eğer hedefiniz havuzu doldurmaksa, boşaltmanın, tüketmenin, olumsuzun, negatifin oranı arttıkça işiniz zorlaşmaya başlıyor.

“Varsın dolmasın, işim gücüm var bununla mı uğraşacağım? Olduğu gibi bırakalım boşalsın suyu” da diyemiyoruz çünkü bu defa havuz bildiğimiz havuzlardan değil. Bu havuz bizim hayatımız, yaşam kaynağımız! Eğer boşalma hızından daha hızlı doldurmak için gayret göstermezsek, sadece suyu boşalmakla kalmıyor. Bugüne dair amaç, yarına dair hedef, umut, yaşama sevinci ne varsa alıp götürüyor, silip süpürüyor.

Bugünlerde havuzu dolu tutmak kolay değil. Hatta böyle bir çabaya girdiğinizi görenler, bazen kızıyorlar!

“Ülkede, dünyada neler oluyor ve sen hala gülümsüyorsun.”

“Ne! Tatile mi gideceksin?”

“Bu durumda hala düşündüğün şey çocuğunun bale resitali mi?”

“Boya bakalım o mandalaları, belki dünyayı kurtarırsın”.

Kısaca ne diyoruz? “Doldurma kardeşim. Kendini negatife bırak, olumsuzun akıntısı ile bir daha hiç dolduramaz ol havuzunu.” Hatta dillere pelesenk tabiriyle “ateşlerde yanasın!”

Değişimi yaratabilecek gücü oluşturmak, daha iyi yarınlara destek verebilmek için havuzlarımızda kimliğimizi, tutkumuzu, yaşam enerjimizi biriktirmeye, herşeye rağmen korumaya çalışmamız gerekiyor. Havuzlarımızdan büyük bir hızla, bizim istemimiz dışında tüketim oluşmaya başlamışsa, daha büyük bir hızla ama her zamankinden daha güçlü ve köklü yüklemeler yapmamız tek çare. Peki nasıl?

Havuzlarımızdan asla kaybetmeyeceğimiz kavram “değerlerimiz”. Değerlerimizi (kişisel değerlerimiz, aile değerlerimiz, kurumsal değerlerimiz, ülke değerlerimiz …) herzamankinden daha doğru ve kaliteli eğiteceğiz. Doğru kaynaklardan okumak ve okuduğumuzu paylaşmaya ihtiyacımız var. Özellikle dünya ve ülkemiz hakkında. Nasıl bir coğrafyada yaşıyoruz? Bugüne nasıl geldik? Ne oldu? Neler oluyor?

Gün geldi ve sular eski hızıyla boşalmıyor. Artık havuzda sular yükselmeye başladı. O zaman ne yapacağız? Bugünün sınırlamalarından, olumsuzluklarından bağımsız “hedef”lerimiz ne?Daha güzel yarınlar için boşaltan musluğun erişemeyeceği kaynaklarınızın var olması ve hergün daha da güçlenmesi dileği ile…

Okuma önerisi: Çöl Kraliçesi – Janet Wallach

İngiliz Gertrude Bell’in, Arap krallarının danışmanlığından Arabistanlı Lawrance’ın akıl hocalığına uzanan, olağanüstü yaşam öyküsü. Her sayfasında bugünü anlatıyor aslında. Filmi yok mu diyenlere, güzel haber. 2015 yılında filminin de vizyonda olması

bekleniyor ve başrolde Nicole Kidman var.

Popüler Yönetim Dergisi - PY'de yayınlanmıştır.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page